Delikátní kuřecí směs
Suroviny
700g kuřecího masa, 1 plátek vepřového masa, 1 lžíce margarínu, 2 lžíce oleje, sůl, bílý pepř, 1 cibule, 150 gr rýže, 1 lžíčka kari, 3/8l kuřecího vývaru, 8 lžíc bílého vína, 1 balíček mražených fazolek, 140g krevet, petržel
Postup
Oba druhy masa rozkrájíme. V hrnci rozehřejeme margarín a olej. Maso na něm opečeme. Okořeníme. Vepřové maso vyjmeme a dáme stranou. Kuřecí maso dusíme 15 minut v uzavřeném hrnci. Cibuli na jemno naskáme a spolu s rýží ji dáme do hrnce, ochutíme karim. Zalijeme vývarem a vínem. V uzavřeneém hrnci dusíme dalších 20 minut. Přidáme vepřové mas, nakrájene fazolky, krevety a ohřejeme. Posypeme kari a petrželí.
Autor
Jindřiška