Jemné chilli kuře
Suroviny
kuřecí řízky, jarní cibulky, česnek, zázvorový kořen, petrželka, chilli omáčka, sójová omáčka, med, citrón, sůl
Postup
Kuřecí řízky jemně naklepeme, dobře osolíme a vložíme do mělké uzavíratelné nádoby. Přidáme rozmačkaný česnek, pokrájenou cibulku, nahrubo nastrouhaný zázvorový kořen a nasekanou petrželku. Smícháme chilli omáčku, sójovou omáčku, med a citrónovou šťávu. Zalijeme touto omáčkou kuře po celém povrchu, pak nádobu uzavřeme a necháme odstát nejlépe do druhého dne. Kuře pečeme na rozpálené grilu, čas od času maso otáčíme tak, aby bylo dobře propečené. Posypeme jemně nasekanou petrželkou a můžeme podávat.
Autor
Jindřiška