Kořeněné kuřecí paličky
Suroviny
spodní kuřecí stehýnka, cibule, česnek, vinný ocet, směs koření na kuře, rostlinný olej, hladká mouka, citrón, mletý černý pepř, sůl
Postup
Z kuřecích stehýnek stáhneme kůži. Maso několikrát propíchneme nožem ze všech stran, poté vložíme do uzavíratelné nádoby. Přidáme jemně nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, vinný ocet, koření na kuře, mletý pepř a sůl. Uzavřeme a promícháme, aby se maso ve směsi dobře obalilo. Dáme přes noc do chladničky. Druhý den kuřecí stehýnka vyjmeme a ve zbylé části marinády rozmícháme mouku. Ve vzniklém těstíčku kuřecí stehýnka rovnoměrně obalíme. Fritujeme ve fritéze rozpálené na 170ºC asi pět minut. Poté necháme okapat a rozložíme na plech. V troubě vyhřáté na 180ºC pečeme dalších 15 minut. Podáváme osolené a zdobené půlměsíčky citrónu.
Autor
Jindřiška