Kuřecí kari s jablky
Suroviny
vykostěná kuřecí stehýnka, rostlinný olej, cibule, kari koření, česnek, bobkový list, kuřecí vývar, jablko, rozinky, hladká mouka, banány, citrónová šťáva, zelená petrželka, cayenský pepř, černý mletý pepř, sůl
Postup
V menším kastrolku rozehřejeme tuk a necháme na něm zesklovatět cibulku nakrájenou na kolečka. Přidáme kari koření a smažíme za stálého míchání asi pět minut. Přidáme prolisovaný česnek, bobkový list a podlijeme kuřecím vývarem. Na mírném ohni přivedeme k varu, přidáme sůl, pepř, oloupaná a nakrájená jablka, rozinky a dusíme. Během doby co se nám bude omáčka dusit, pokrájíme kuřecí maso na menší kousky a obalíme je v mouce. Na dobře rozehřátém oleji je osmažíme. Osmažené kuřecí kousky přidáme do omáčky spolu s banány pokrájenými na kolečka. Zakápneme citrónovou šťávou, ochutíme cayenským pepřem. Před podáváním zdobíme drobně posekanou zelenou petrželkou.
Autor
Jindřiška