Kuřecí křídla v pálivé omáčce
Suroviny
kuřecí křídla, hladká mouka, čerstvě drcený pepř, máslo, kečup, česnek, chilli, cibule, sůl
Postup
Kuřecí křídla očistíme, opláchneme a přesekneme v lokti. Mouku smícháme s pepřem a solí. V této mouce křídla obalíme a smažíme při teplotě 170°C dozlatova. Na rozpáleném oleji orestujeme pokrájenou cibuli a jemně posekaný česnek, přidáme chilli. Promícháme a odstavíme, necháme vychladnout. V misce rozmícháme máslo s kečupem, přidáme vychlazenou pálivou směs a dobře promícháme. Dle chuti ještě osolíme a opepříme. Můžeme ještě přidat prolisovaný česnek a chilli. Před podáváním hotová křídla důkladně potřeme pálivou omáčkou.
Autor
Jindřiška