Voňavé kuře s křupavou kůrčičkou (Siang-Su-Ťi)
Suroviny
kuřecí řízky, cibule, bílé víno, sójová omáčka, hřebíček, badyán, mletý zázvor, mletá skořice, olej, sůl
Postup
Bílé víno smícháme se sójovou omáčkou, přidáme hřebíček, badyán, mletý zázvor, mletou skořici. Do takto připravené marinády zamícháme cibuli nakrájenou na silnější kolečka. Kuřecí řízky očistíme, osolíme a přelijeme marinádou. Necháme v chladnu odležet minimálně tři hodiny, nejlépe však do druhého dne. Marinádu z kuřecích řízku opatrně setřeme a dáme je na pařák, vložíme do hrnce s vroucí vodou, zakryjeme a dusíme v páře dokud nejsou měkké. Dušené kuřecí maso vyjmeme z páry a dáme do rozpáleného fritovacího hrnce opéci dohněda (asi pět minut). Vyndáme a necháme okapat a trochu vychladnout. Opečené maso nakrájíme na proužky a podáváme s rýží přelité sójovou omáčkou.
Autor
Jindřiška