Ragú ze severní Itálie
Suroviny
kuřecí maso, těstoviny, rajský protlak, cibule, česnek, žampióny, mrkev, celer, čerstvá bazalka, čerstvé oregano, čerstvý tymián, bobkový list, olivový olej, škrob, parmezán, mletá paprika, bílý pepř, sůl
Postup
Do mixéru dáme maso, cibuli, očištěné žampióny, mrkev a celer. Vše rozmixujeme. Směs osolíme a opepříme. Směs dáme do hrnce s rozpáleným olivovým olejem. Důkladně mícháme a neustále rozmělňujeme. Pak přidáme mletou papriku a rajský protlak, důkladně promícháme a podlijeme trochou teplé vody. Přidáme omyté bylinky a rozdrcený česnek. Na mírném ohni dusíme asi 20 minut. Před dokončením zahustíme škrobem rozpuštěným v trošce vody. Těstoviny uvaříme ve slané vodě, vyjmeme a necháme důkladně okapat. Směsí přelijeme teplé těstoviny a posypeme strouhaným sýrem. Zdobíme snítkou čerstvé bazalky.
Autor
Jindřiška