Kuře na kari s jablky
Suroviny
kuřecí maso, jablko, zralé banány, rostlinný olej, cibule, máslo, kari koření, česnek, bobkový list, kuřecí vývar, smetana, mouka, citrónová šťáva, rozinky, čerstvá zelená pažitka, cayenský pepř, sůl
Postup
Na polovině rozehřátého oleje necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme kari koření a za stálého míchání smažíme asi pět minut. Pak přidáme na plátky nakrájený česnek, bobkový list a na kostičky nakrájené kuřecí maso. Lehce na mírném ohni osmahneme a podlijeme vývarem. Dusíme tak dlouho, dokud se přebytečná tekutina nevypaří. Přidáme sůl, na kostičky nakrájené jablko, na plátky nakrájené banány a rozinky. Důkladně promícháme, zalijeme smetanou a necháme povařit. Nakonec dochutíme solí, cayenským pepřem a citrónovou šťávou a omáčku zahustíme moukou. Ještě jednou krátce povaříme. Podáváme na jablkových kroužcích, které lehce podusíme na másle. Zdobíme stonky zelené pažitky.
Autor
Jindřiška