Sexy kuře
Suroviny
kuřecí prsní řízky, vlašské ořechy, mouka, smetana, olej, máslo, cibule, bílé víno, drůbeží vývar, tmavý cukr, citrón, solamyl, granátové jablko, mletá skořice, čerstvě mletý černý pepř, sůl
Postup
Kuřecí řízky rozklepeme a po délce nakrájíme na proužky. Jemně osolíme. Vlašské ořechy, mouku, sůl, skořici, a pepř společně rozmixujeme. Proužky masa omočíme ve smetaně, přebytek necháme okapat a pak obalujeme v ořechové směsi. Okamžitě vysmažujeme dozlatova na rozpáleném oleji. Poté je přeneseme na rošt podložený pečícím plechem a ještě asi 10 minut pečeme v troubě předehřáté na 180°C. Na másle osmahneme drobně pokrájenou cibulku a hrubě drcené vlašské ořechy. Asi po dvou minutách přilijeme bílé víno a necháme odpařit. Přidáme cukr, polovinu drůbežího vývaru a na mírném ohni vaříme asi 10 minut do zhoustnutí. Solamyl rozmícháme ve zbylém vývaru, vlijeme do omáčky a necháme přejít varem. Přidáme citrónovou šťávu a dřeň se zrnky granátového jablka. Kuřecí kousky podáváme přelité omáčkou.
Autor
Jindřiško