Kuřecí maso na kari s nudlemi
Suroviny
kuřecí prsa, rostlinný olej, česnek, pórek, cibule, smetana ke šlehání, zakysaná smetana, sladká mletá paprika, pálivá mletá paprika, kmín, mletý zázvor, kari koření, široké rýžové nudle, sůl
Postup
Kuřecí prsa nakrájíme na menší kousky, obalíme je v polovině kari koření a necháme na chladném místě chvíli odležet. Na pánvi rozehřejeme rostlinný olej a osmahneme na něm česnek nakrájený na tenké plátky spolu s pálivou paprikou, sladkou paprikou, kmínem a mletým zázvorem. Po krátké době přidáme kuřecí maso a ještě osmahneme. Přidáme na tenká kolečka pokrájený pórek a na drobné kostičky nakrájenou cibuli. Vše ještě krátce osmahneme a přilijeme smetanu ke šlehání. Osolíme a na mírném plameni povaříme. Mezitím si podle návodu uvaříme rýžové nudle. Měly být vláčné, ale ještě pevné na skus. Scedíme je a necháme důkladně okapat. Masovou směs posypeme zbylým kari kořením a zjemníme zakysanou smetanou. Promícháme a krátce prohřejeme.
Autor
Jindřiška