Bylinková kuřecí stehna na mrkvi
Suroviny
kuřecí stehna, mladé mrkve, pórek, česnek, čerstvý estragon, čerstvá zelená petrželka, čerstvá majoránka, kerblík, máslo, suché bílé víno, slepičí bujón, zakysaná smetana, pepř, sůl
Postup
Mrkev a pórek očistíme a omyjeme. Mrkev oloupeme a nakrájíme na kolečka. Pórek na špalíky dlouhé asi 5 cm. Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké nudličky. Omyté bylinky necháme okapat a hrubě je posekáme. Kuřecí stehna omyjeme, osušíme a na trošce rozpáleného másla opečme dozlatova. Po vyjmutí je osolíme a opepříme. Předehřejeme troubu na 200°C. Na zbytku másla opečeme pokrájenou zeleninu a česnek. Posypeme sekanými bylinkami a navrch poklademe kuřecí stehna. Podlijeme bílým vínem a slepičím vývarem. Dusíme v troubě pod pokličkou asi 30-40 minut. Maso vyjmeme. Zeleninu osolíme a opepříme. Nakonec vmícháme zakyslou smetanu. Kuřecí stehna na talířích zdobíme snítkou čerstvých zelených bylinek.
Autor
Jindřiška