Kuře v rajské omáčce
Suroviny
kuře, strouhaný kokos, cibule, česnek, hladká moka, máslo, konzervovaná rajská jablíčka, čerstvá meduňka, olej, cayenský pepř, bílý pepř, sůl
Postup
Nahrubo strouhaný kokos vaříme přibližně 20 minut v trošce vody. Mezitím dobře očistíme a omyjme kuře. Osušíme a nakrájíme na jednotlivé porce, které potřeme pepřem a solí. V pánvi rozpálíme olej a porce kuřete na něm po všech stranách dobře opečeme. Pak zmírníme teplotu a ještě zvolna dopékáme přibližně půl hodiny. Scedíme kokos a tekutinu zachytíme do připravené nádoby. Oloupanou cibuli a česnek jemně posekáme. Pak kuře vyjmeme z pánve a udržujeme ho stále teplé. Do výpeku přidáme za stálého míchání rozmačkaná konzervovaná rajská jablíčka i se šťávou, vývar z kokosu a sekaný česnek i s cibulí. Omáčku zahustíme světlou jíškou z másla a mouky. Při mírné teplotě a za stálého míchání necháme omáčku asi 5 minut povařit. Podle chuti okořeníme cayenským pepřem. Kuře vložíme zpět do omáčky a necháme v ní asi 10 minut rozležet. Podáváme zdobené snítkou čerstvé meduňky.
Autor
Jindřiška