Kuře v rendlíku
Suroviny
kuře, cibule, mrkev, petržel, celer, celý pepř, široké nudle, kompotované meruňky, mražený hrášek, sójová omáčka, curry, bobkový list, bílý pepř, sůl
Postup
Kuře dobře omyjeme a osušíme. Oloupanou cibuli rozdělíme na čtvrtky. Očistíme a opláchneme mrkev, celer, petržel a nakrájíme je na větší kousky. Kuře a zeleninu vložíme do většího množství osolené vody. Přidáme celý pepř, bokový list a vše vaříme na mírném ohni asi jednu hodinu. Kuře potom vyjmeme a necháme ho trochu zchladnout. Vývar přecedíme. Kuřecí maso obereme od kosti a nakrájíme ho na menší kousky. Do vroucího vývaru vložíme nudle a vaříme asi 15 minut. Když vývar s těstovinami začne znovu vřít, přidáme mražený hrášek. Mezitím si dáme okapat meruňky a potom je nakrájíme na půlky. Asi pět minut před dovařením přidáme k nudlím meruňky a nakrájené kuřecí maso. Podle chuti osolíme, opepříme, přidáme curry a sójovou omáčku. Důkladně promícháme a můžeme podávat.
Autor
Jindřiška