Křupavé kuře na zelenině
Suroviny
kuře, máslo, mrkev, řapíkatý celer, cibule, česnek, sušený tymián, vývar, bílý pepř, sůl
Postup
Kuře omyjeme, osušíme a uvnitř i zevně důkladně potřeme solí a pepřem. V malém kastrůlku rozehřejeme přeškvařené máslo. Kuře vložíme do pekáčku a přelijeme máslem. Pečeme je v předehřáté troubě asi hodinu a půl. Mezitím si očistíme mrkev a celer. Obojí omyjeme a oloupeme. Potom oloupeme cibuli a česnek. Cibuli nakrájíme na kroužky a česnek na tenké plátky. Asi po půl hodině pečení přidáme do pekáčku ke kuřeti mrkev, celer, cibuli a česnek. Okořeníme solí, pepřem a tymiánem. Kuře postupně podléváme vývarem a často také vypečenou šťávou. Kuře podáváme obložené zeleninou a jako příloha se výborně hodí pečené brambory.
Autor
Jindřiška