Roláda z mletého masa
Suroviny
mleté maso, cibule, vejce, strouhanka, pórek, olej, sýr gouda, žampióny, rajská jablíčka, máslo, rozmarýn, čerstvě mletý pepř, sůl
Postup
Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Mleté maso dobře prohněteme s nakrájenou cibulí, vejci a strouhankou. Pikantně je ochutíme solí a pepřem. Očištěný a opraný pórek rozkrájíme na proužky, které ve vroucí slané vodě krátce blanšírujeme. Pórek necháme na sítu dobře okapat. Na alobalu si rozválíme připravené mleté maso na obdélník o síle 1cm. Proužky pórku vhodně přiřízneme a položíme šikmo na maso. Pomocí alobalu maso srolujeme, opatrně položíme do pekáče vymaštěného olejem a fólii odstraníme. Roládu pečeme ve středně vyhřáté troubě asi jednu hodinu. Sýr gouda nakrájíme na tenké plátky. Žampióny pečlivě očistíme, omyjeme a pokrájíme na silnější plátky. Rajská jablíčka křížem nařízneme, spaříme vařící vodou, sloupneme a nakrájíme na čtvrtky. Potom zahřejeme na pánvi máslo, na kterém podusíme nakrájené žampióny. Přidáme pokrájená rajská jablíčka a rozmarýn. Dochutíme pepřem a solí. Pod pokličkou na mírném ohni podusíme. Krátce před dopečením položíme na hotovou roládu plátky sýra a necháme je na ní v horké troubě roztavit. Nakonec roládu nakrájíme na plátky a podáváme se zeleninou na předehřáté míse.
Autor
Jindřiška