Fazolová polévka s klobásou
Suroviny
klobása nebo párek, bílé fazole, olej, mrkev, celer, rajčatový protlak, cibule, česnek, hladká mouka, kostka bujónu, bobkový list, mletá pálivá paprika, ocet, petrželka, cukr, sůl
Postup
Fazole namočíme do studené vody a po 6 hodinách je scedíme, zalijeme čerstvou vodou a vaříme téměř doměkka. Na oleji zpěníme drobně pokrájenou cibuli, poprášíme ji moukou a mletou paprikou. Zalijeme vlažným vývarem z kostky bujónu a rozšleháme. Přidáme k fazolím spolu s zeleninou nakrájenou na nudličky, prolisovaným česnekem, rajčatovým protlakem a bobkovým listem. Přidáme ještě na tenká kolečka pokrájenou klobásu a vaříme ještě asi 20 minut. Na závěr polévku osolíme a okyselíme podle chuti přidáme cukr necháme ještě přejít varem a podáváme.
Autor
Jindřiška