Španělská polévka Gaspacho
Suroviny
zelené papriky, rajská jablíčka, salátová okurka, cibule, rajský protlak, bílá veka, tmavý vinný ocet, česnek, olivový olej, pepř, sůl
Postup
Papriky, rajská jablíčka, salátovou okurku nakrájíme na drobné kostičky a část dáme stranou. Takto připravenou zeleninu dáme do větší mísy, přidáme jemně pokrájenou cibuli. Veku zbavíme kůrky a rozdrobíme k zelenině. Přidáme vinný ocet, prolisovaný česnek, trochu rajského protlaku a vody. Vše podle chuti opepříme a osolíme. Připravenou směs rozmixujeme do hladka. Potom postupně ručně zašleháme olivový olej. Polévku v talířích ozdobíme nakrájenou zeleninou, kterou jsme si na počátku dali strnou. Podáváme s bílým pečivem.
Autor
Jindřiška