Asijská polévka II.
Suroviny
kuřecí maso, sušené houby, mražený zelený hrášek, čerstvý zázvor, olej, drůbeží vývar, sójová omáčka, červené papriky, pórek, solamyl, čínské skleněné nudle
Postup
Zázvor oloupeme a jemně nasekáme. V hrnci rozehřejeme olej a větší část zázvoru v něm podusíme. Zalijeme vývarem a přidáme sójovou omáčku. Do této směsi přidáme kuřecí maso a dusíme asi 15 minut. Měkké kuřecí maso vyjmeme. Do polévky přidáme hrášek, předem namočené a na menší kousky pokrájené houby, pokrájené papriky a pórek nakrájený na tenká kolečka. Veškerou zeleninu důkladně povaříme. Uvařenou zeleninu vyjmeme z polévky. Solamyl rozmícháme v trošce vody, přidáme do vroucí polévky a za stálého míchání povaříme. Polévku dochutíme sójovou omáčkou, vrátíme zeleninu, kuřecí maso nakrájené na tenké plátky a přidáme čínské nudle. Znovu na mírném ohni povaříme. Polévku podáváme posypanou zbytkem nasekaného zázvoru.
Autor
Jindřiška