Pikantní polévka
Suroviny
vepřová krkovice bez kosti, mléko, strouhaný kokos, pórek, cibule, máslo, kari koření, hovězí vývar, smetana ke šlehání, hladká mouka, čerstvá zelená petrželka, bílý pepř, sůl
Postup
Stejné množství mléka a vody uvedeme do varu, zalijeme jím kokos a necháme asi 20 minut louhovat. Potom kokos přes utěrku důkladně vymačkáme a oddělíme kokosové mléko. Vepřové maso nakrájíme na tenké nudličky a na rozpáleném másle osmahneme ze všech stran. Pak maso vyjmeme, a na výpeku krátce podusíme pórek nakrájený na kolečka a jemně posekanou cibuli. Vrátíme maso, přidáme kari koření, pepř, sůl, přilijeme kokosové mléko a hovězí vývar. Polévku vaříme na mírném ohni asi 15 minut. Nakonec zahustíme smetanou ve které jsme rozmíchali hladkou mouku a ještě jednou krátce povaříme. Polévku podáváme zdobenou snítkou čerstvé zelené petrželky.
Autor
Jindřiška