Čočková polévka s uzeným masem
Suroviny
čočka, uzené maso, česnek, vejce, cibule, mladá kapusta, olej, pepř,
Postup
Maso vložíme do hrnce se studenou vodou a necháme přejít varem. První vodu potom důkladně slijeme, uzené maso znovu zalijeme čerstvou vodou a maso v ní uvaříme doměkka. Čočku opláchneme a necháme ji okapat. Uvařené maso vyjmeme, do vývaru nasypeme připravenou čočku a uvaříme ji doměkka. Kapustu očistíme, omyjeme, nakrájíme na menší kousky a přidáme k měkké čočce. Všechno společně krátce povaříme. Cibuli a česnek oloupeme. Cibuli nakrájíme na drobné kostičky a česnek prolisujeme. Uvařené uzené maso pokrájíme na menší kostičky. Na pánvi s rozpáleným olejem osmahneme pokrájenou cibuli, přidáme nakrájené maso a společně krátce orestujeme. Směs přidáme do čočkové polévky, osolíme, opeříme a dochutíme prolisovaným česnekem. Hotovou čočkovou polévku ještě na talířích obohatíme o vajíčka. Natvrdo uvařená vejce nakrájíme na osminky a přidáme do talířů.
Autor
Jindřiška