Mrkvová polévka s kokosovým aroma
Suroviny
mladé mrkve, lahůdková cibulka, slunečnicový olej, citrón, zeleninový vývar, smetana, kokosové mléko z konzervy, čerstvá petrželka, cayenský pepř, kari koření, sůl
Postup
Cibulky omyjeme, očistíme a nakrájíme na tenká kolečka. Mrkev důkladně omyjeme, očistíme a nakrájíme na tenké plátky. V připraveném hrnci rozehřejeme slunečnicový olej a na něm necháme zesklovatět pokrájenou cibuli. Přidáme mrkev a za stálého míchání krátce osmahneme. Přidáme citrónovou šťávu a podlijeme zeleninovým vývarem. Uvedeme do varu a na mírném ohni asi 15 minut vaříme. Pak polévku důkladně rozmixujeme. Vmícháme kokosové mléko, smetanu a ještě jednou krátce povaříme. Podle chuti osolíme a okořeníme kari kořením a cayenský pepřem. Polévku podáváme teplou, zdobenou sekanou čerstvou zelenou petrželkou.
Autor
Jindřiška