Vývar pro gurmány
Suroviny
kuřecí prsíčka, hovězí žebro, vepřová játra, domácí těstoviny, mrkev, petržel, celer, vejce, žemle, česnek, zelená čerstvá petrželka, majoránka, pepř, sůl
Postup
Hovězí žebro dáme vařit do osolené vody. Když je asi z poloviny měkké, přidáme kuřecí prsíčka a očištěnou a pokrájenou mrkev, petržel a celer. Vše společně uvaříme doměkka. Vývar scedíme a přivedeme k varu. Játra jemně umeleme a dáme do misky, přidáme vaječný žloutek a na jemné kostičky nakrájenou žemli. Ochutíme česnekem utřeným se solí, pepřem a majoránkou. Dobře promícháme a lžící tvoříme nočky, které zavaříme do vroucího vývaru. Pak do vývaru vrátíme nakrájené kuřecí maso, hovězí maso a zeleninu. Přidáme předem a zvlášť uvařené těstoviny. Jednotlivé porce zdobíme snítkou čerstvé zelené petrželky, játrové noky podáváme zvlášť.
Autor
Jindřiška