Česneková polévka s hroznovým vínem
Suroviny
česnek, rohlíky, olivový olej, mandle, balzamikový ocet, bílé hroznové víno, mandlové lupínky, čerstvé oregano, pepř, sůl
Postup
Rohlíky vydlabeme a střídku dáme do misky se studenou vodou. Oloupaný česnek nahrubo posekáme. Ze střídky vymačkáme přebytečnou vodu a umixujeme ji s česnekem a olivovým olejem. Osolíme a opepříme. Přidáme mleté mandle a balzamikový ocet. Pozvolna přiléváme do mixéru studenou vodu a mixujeme, až vznikne krémová polévka. Asi na dvě hodiny dáme chladit. Omyjeme a osušíme hroznové víno. Bobulky rozpůlíme a odstraníme zrníčka. Bobule vína přidáme do polévky až v talířích. Polévku před podáváním zdobíme mandlovými lupínky a lístky oregana. Podáváme s bílým pečivem.
Autor
Jindřiška