Žampiónová polévka s toasty
Suroviny
čerstvé žampióny, cibule, máslo, zeleninový vývar, toastový chléb, sýr eidam, čerstvý kerblík, bílé víno, pepř, sůl
Postup
Oloupanou cibuli jemně nakrájíme. Očistíme a omyjeme žampióny a nakrájíme je na tenké plátky. V hrnci zahřejeme máslo a cibuli s žampióny dozlatova osmahneme. Podlijeme vývarem a při mírné teplotě asi 15 minut vaříme. Z každého krajíčku toastového chleba odřízneme kůrku a vykrojíme libovolný ozdobný tvar. Na pánvi zahřejeme hrudku másla a kousky toastu na něm po obou stranách lehce osmahneme. Stejné tvary vykrájíme i ze sýra a poklademe jimi plátky toastu. Potom obojí na pánvi pod pokličkou zapékáme, až se sýr roztaví. Kerblík opereme a lístky otrháme. Polévku ještě dochutíme solí, pepřem a bílým vínem. Přidáme do ní hrubě posekaný kerblík. Rozdělíme polévku na talíře, na povrch položíme po jenom toastu a ihned podáváme.
Autor
Jindřiška