Jarní salát
Suroviny
svazek ředkviček, hlávka zeleného salátu, 2 kedlubny, bylinky, 2 vejce, salátová okurka, tvrdý sýr, bílý jogurt, pažitka, pepř, sůl
Postup
Do připravené mísy natrháme lístky zeleného salátu, kedlubny nastrouháme nadrobno, ředkvičky a okurku nakrájíme na drobná kolečka. Vše dobře promícháme. Zálivku si připravíme smícháním bílého jogurtu a drobně nasekané pažitky. Dochutíme pepřem a solí. Necháme odležet v chladničce alespoň půl hodiny. Odleženou zálivkou polijeme salát. Přidáme nadrobno pokrájená vařená vejce a nastrouháme tvrdý sýr. Na závěr jemně posypeme čerstvě sekanými bylinkami. Podáváme s tmavým chlebem.
Autor
Jindřiška