Celer s jablky a ořechy
Suroviny
řapíkatý celer, vlašské ořechy, jablka, oříškový olej, máslo, petrželová nať, pepř, sůl
Postup
Očistíme řapíkatý celer a zbavíme ho tvrdých konců. Nakrájíme ho na špalíčky a velikosti 5 cm, hodíme do osolené vody a blanšírujeme asi tři minuty. Poté vyndáme, osušíme a dáme stranou. Také ořechy dáme na tři minuty do vařící vody, zbavíme je slupky a nakrájíme na malé kousky. Jablka zbavíme slupky i jádřince a nakrájíme je na velmi tenké měsíčky. Na pánvi rozpálíme olej a jablka na něm orestujeme po obou stranách dorůžova. Přidáme trochu másla, kousky celeru, osolíme, opepříme a zasypeme pokrájenými ořechy. Celou směs velmi důkladně promícháme. Podáváme zdobené sekanou petrželkou.
Autor
Jindřiška