Indický mrkvový salát
Suroviny
mrkev, česnek, citrónová šťáva, olivový olej, římský kmín, mleté nové koření, červený pepř, řeřicha
Postup
Mrkev očistíme, omyjeme, oloupeme a nakrájíme na velmi tenká kolečka. Oloupaný česnek prolisujeme. Pokrájenou mrkev a prolisovaný česnek vložíme do vroucí vody a na mírném plameni vaříme asi 10 minut do poloměkka. Potom vodu slijeme, necháme okapat a pak dáme vařenou mrkev s česnekem do připravené mísy. Smícháme citrónovou šťávu, lžíci olivového oleje, kmín, mleté nové koření a pepř. Touto zálivkou zalijeme ještě teplou mrkev v míse. Promícháme a dáme vychladit. Před podáváním promícháme s posekanou čerstvou řeřichou. Podáváme s celozrnným pečivem.
Autor
Jindřiška