Salát pro baču
Suroviny
hlávkový salát, červená paprika, rajská jablíčka, konzervovaný tuňák, sterilizovaná kukuřice, balkánský sýr, olivový olej, ocet, cibule, čerstvá bazalka, feferonky, černé olivy, cukr, pepř, sůl
Postup
Balkánský sýr nakrájíme na kostky a naložíme ho do olivového oleje. Salát, papriku a rajská jablíčka omyjeme a očistíme. Salát natrháme na drobné kousky, papriku nakrájíme na tenké nudličky, rajská jablíčka na osminky. Tuňáka a sterilizovanou kukuřici necháme důkladně okapat. Sýr scedíme a olej přitom zachytíme. Tento olej smícháme s octem, troškou soli, pepřem a cukrem. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Bazalku omyjeme, lísky otrháme, posekáme a s cibulí vmícháme do oleje. Všechny přísady opatrně promícháme, salát dáme do mísy a ozdobíme pokrájenými feferonkami a černými olivami. Podáváme nejlépe s bílým pečivem.
Autor
Jindřiška