Pikantní salát v lodičce z hrušky
Suroviny
suchý salám, salátová okurka, cibule, vejce, eidam, majonéza, ocet, olivový olej, pikantní kečup, worcesterová omáčka, hořčice, moučkový cukr
Postup
Vejce uvaříme natvrdo a oloupeme. Salám, okurku a sýr nakrájíme na nudličky. Cibuli a vejce nadrobno a vše v míse smícháme. Připravíme si zálivku z octa, olivového oleje, kečupu, worcesterové omáčky, hořčice cukru a majonézy. Zálivku dáme do malého kastrůlku a necháme přejít varem. Takto připravenou zálivku přidáme do mísy k již připraveným surovinám a vše důkladně promícháme. Necháme vychladit. Salát plníme do rozpůlených, vydlabaných a jádřince zbavených hrušek. Podáváme vychlazené s tmavým pečivem.
Autor
Jindřiška