Pestrý a sytý salát
Suroviny
nové brambory, grilované kuře, vejce, červená cibule, kapary, zelený salát, řapíkatý celer, zelená petrželka, panenský olivový olej, ocet, cukr, pepř, sůl
Postup
Nové brambory v hrnci zalijeme vařící osolenou vodou a povaříme asi 12 až 15 minut. V jiném kastrůlku si uvaříme vejce natvrdo. Z grilovaného kuřete obereme důkladně maso a nakrájíme ho na menší kousky. Řapíkatý celer a cibuli nakrájíme na tenké plátky. Vejce oloupeme na nakrájíme na osminky. Připravíme si zálivku. Důkladně prošleháme panenský olivový olej, ocet, cukr, pepř a sůl. Uvařené brambory slijeme, necháme chvíli stát, až trochu vychladnou, nakrájíme je na tenké plátky. V míse smícháme všechny připravené suroviny tak, aby se vajíčka zbytečně nerozdrobila. Vše posypeme kaparami a zalijeme zálivkou. Podáváme nejlépe s čerstvým pečivem.
Autor
Jindřiška