Okurkový salát s ředkvičkami
Suroviny
salátová okurka, čerstvé ředkvičky, tučný tvaroh, plnotučný jogurt, olivový olej, česnek, citrón, čerstvý kopr, zelená petrželka, bílý pepř, sůl
Postup
Okurku omyjeme a šikmo nakrájíme na tenké plátky, které vějířovitě rozložíme na připravené talíře. Ředkvičky očistíme, omyjeme, pár jich dáme stranou a ostatní nahrubo nastrouháme. Smícháme dohromady tvaroh, postrouhané ředkvičky, jogurt a kapku olivového oleje. Česnek oloupeme, prolisujeme a vmícháme ho do směsi. Ochutíme solí, pepřem a citrónovou šťávou. Rozdělíme na plátky okurek na talířích. Ozdobíme plátky ředkviček, které jsme si dali stranou, snítkami kopru a petrželkou. Podáváme s čerstvou bagetou.
Autor
Jindřiška