Jemný celerový salát
Suroviny
řapíkatý celer, celer, citrón, jablko, zakysaný smetana, mléko, vlašské ořechy, kompotovaný ananas, pepř
Postup
Řapíkatý celer opereme, otrháme listovou část a posekanou ji odložíme stranou na ozdobu. Řapíky očistíme, oloupeme a pokrájíme. Celer oloupeme, omyjme a na hrubém struhadle nastrouháme. Nastrouhaný celer důkladně pokapeme citrónovou šťávou. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na menší kostičky. Zakysanou smetanu naředíme mlékem a opepříme. Se vzniklou zálivkou promícháme strouhaný celer, pokrájená jablka a řapíky celeru. Dáme na chladné místo odležet. Vlašské ořechy posekáme, ananas necháme okapat, nakrájíme ho na menší kousky a oboje vmícháme do salátu. Dochutíme pepřem a trochou ananasové šťávy. Před podáváním zdobíme posekanými listy řapíkatého celeru. Podáváme s toasty.
Autor
Jindřiška