Šunkový salát
Suroviny
vařená šunka, rajská jablíčka, čerstvá bazalka, červený vinný ocet, cukr, čerstvé žampióny, máslo, olej, pepř, sůl
Postup
Rajská jablíčka dáme do vody, necháme přejít varem, oloupeme, rozkrojíme na čtvrtky, odstraníme zrníčka a pak rozkrájíme na kostičky. Bazalku omyjeme, osušíme a otrháme lístky, které nakrájíme na proužky. Smícháme vinný ocet, sůl, pepř, špetku cukru a nakonec zalijeme olejem. Pak přidáme pokrájená rajská jablíčka a bazalku. Žampióny očistíme, omyjeme, nakrájíme na plátky a osmahneme dozlatova na rozpáleném másle. Plátky šunky a žampióny naservírujeme na talíře, přelijeme zálivkou a ozdobíme snítkou čerstvé bazalky. Jako příloha se hodí bílé pečivo.
Autor
Jindřiška