Okurky v hořčicové smetaně
Suroviny
salátová okurka, smetana ke šlehání, vejce, ostrá hořčice, anglická slanina, čerstvý kopr
Postup
Vaječné žloutky rozšleháme v trošce smetany. Zbytek smetany zahřejeme, ochutíme solí, hořčicí a dáme vychladit. Poté přidáme smetanu se žloutky a promícháme. Kopr opereme, osušíme a až na několik snítek ke zdobení, jemně usekáme a vmícháme do omáčky. Salátovou okurku omyjeme, oloupeme a nakrájíme na silnější plátky. Blanšírujeme asi 2 minuty ve vařící osolené vodě a dáme na síto okapat. Slaninu nakrájíme na drobné kostičky a rozškvaříme na suché pánvi dozlatova. Plátky okurky upravíme na mísu, přelijeme omáčkou a posypeme slaninou. Podáváme zdobené snítkou čerstvého kopru.
Autor
Jindřiška