Labužnický salát
Suroviny
ozdobné těstoviny, listový špenát, česnek, čerstvý kopr, čerstvá petrželka, kysaná smetana, smetana ke šlehání, krabí maso, parmazán, bílý pepř, sůl
Postup
Těstoviny vložíme do velkého množství osolené vroucí vody a vaříme asi deset minut. Scedíme a necháme důkladně okapat. Špenát opereme, zbavíme tuhých stonků a natrháme na kousky. Na přípravu omáčky si oloupeme česnek, který prolisujeme nebo jemně nasekáme. Kopr a petrželku opereme a vysušíme. Několik snítek si odložíme na zdobení salátu. Zbytek jemně posekáme. Smícháme je s kysanou smetanou, smetanou ke šlehání, česnekem a strouhaným parmazánem. Ochutíme solí a pepřem. Do této omáčky pomalu vmícháme uvařené těstoviny, natrhaný špenát a krabí maso. Necháme na chladném místě alespoň 15 minut odležet. Salát zdobíme snítkami čerstvých bylinek.
Autor
Jindřiška