Maďarské vepřové žebírko
Suroviny
vepřové kotlety, rajský protlak, papriky, rajská jablíčka, cibule, čerstvá feferonka, česnek, rostlinný olej, vývar z masoxu, hladká mouka, petrželka (na ozdobu), mletý pepř, sůl
Postup
Kotlety na krajích nařízneme, naklepeme, opepříme a potřeme česnekem utřeným se solí. Rozehřejeme olej a maso v něm z každé strany tři minuty opečeme. Potom přilijeme trochu vývaru, přidáme rajský protlak a pod pokličkou 15 minut podusíme. Papriky zbavené semen a cibuli nakrájíme na nudličky. Rajská jablíčka ponoříme na chvilku do horké vody, oloupeme je a nakrájíme je na dílky. Feferonku nakrájíme nadrobno. Mouku rozmícháme s olejem a s pokrájenou zeleninou přidáme ke kotletám. Dusíme asi 15 minut. Jako přílohu podáváme malé houskové knedlíčky. Ozdobíme petrželkou.
Autor
Jindřiška