Obrácené řízky
Suroviny
vepřové maso (nejlépe kýta), vejce, strouhanka, česnek, cibule, smetana ke šlehání, vegeta, bazalka, oregano, rostlinný olej, pepř, sůl
Postup
Naklepaný kousek masa osolíme, opepříme a potřeme rozetřeným česnekem. Na prkénko nasypeme strouhanku, na ni položíme maso a posypeme ho zase strouhankou. Paličkou na maso se snažíme vklepat co nejvíce strouhanky do masa. Do misky rozšleháme vejce, přidáme vegetu, bazalku a oregano. Maso omáčíme v rozšlehaných vejcích a hodíme ho na rozpálený olej. Rychle osmahneme z obou stran. Osmažené řízky položíme na sebe do zapékací misky, proložíme je kolečky cibule, zalijeme šlehačkou a necháme je pozvolna zapéci v troubě.
Autor
Jindřiška