Fazolové bochánky
Suroviny
675g sterilovaných červených fazolí, 150g bílé strouhanky, 25g másla, 1 pórek, 1 řapík celeru, 1 lžíce petrželky, 2 vejce, sůl, pepř, olej
česnekové máslo: 100g másla, 3 stroužky česneku, 1 lžíce petrželky
Postup
Na másle osmažíme pórek a celer. Přidáme rozšťouchané fazole se strouhankou, petrželku, vejce, pepř a sůl. Důkladně promícháme a necháme vychladnout. Ze vzniklé směsi vytvarujeme bochánky, které naplníme česnekovým máslem a obalíme v rozšlehaném vejci a ve strouhance. Smažíme do zlatohněda a ihned podáváme.
Česnekové máslo: Máslo, česnek a petrželku utřeme. Vytvoříme váleček, který zabalíme do pečícího papíru a vychladíme.
Autor
Jindřiška