Vepřové ve sladkokyselé omáčce (Tchang-Cchu-Li-Ťi)
Suroviny
vepřová kýta, vejce, hladká mouka, Solamyl, rajčatový protlak, slepičí vývar, olej, ocet, cukr, sůl
Postup
Vejce rozšleháme, přidáme hladkou mouku, Solamyl, a s trochou vody vypracujeme řidší těsto. Vepřovou kýtu pokrájíme na stejnoměrné malé kostky a vložíme do těsta. Promícháme tak, aby se veškeré maso rovnoměrně obalilo v těstíčku. V hlubší pánvi si rozpálíme větší množství oleje a na něm osmažíme obalené maso. Během smažení zmírníme oheň, a dbáme, aby všechny kousky masa byly osmažené stejnoměrně a aby se neslepily. Osmažené kousky vyjmeme a necháme okapat. Na jiné pánvi rozpálíme trochu oleje přidáme rajčatový protlak a na mírném ohni promícháme. Potom přidáme cukr, ocet, slepičí vývar, Solamyl a dobře promícháme. Do vařící omáčky přidáme osmažené maso a promícháme, aby se rovnoměrně spojilo s omáčkou. Dochutíme solí. Podáváme nejlépe s dušenou rýží.
Autor
Jindřiška