Frankfurtské kotlety se zelím
Suroviny
vepřové kotlety, hovězí párky, cibule, vepřové sádlo, kysané zelí, jablko, jalovec, bobkový list, hovězí vývar, čerstvá zelená petrželka, pepř, sůl
Postup
Vepřové kotlety naklepeme na okraji několikrát nařízneme, osolíme a jemně opepříme. V hlubším kastrolu zahřejeme přeškvařené vepřové sádlo a podusíme v něm jemně pokrájenou cibuli, až trochu zesklovatí. Přidáme zelí a krátce podusíme. Jablka omyjeme, oloupeme, zbavíme jádřinců, nakrájíme na malé kousky a spolu s jalovcem a bobkovým listem přidáme do zelí. Podlijeme mírně vývarem a na zelí položíme připravené kotlety. Vše dusíme na mírném ohni pod pokličkou přibližně 30 minut. Asi deset minut před dokončením, když jsou kotlety již měkké, přidáme párky. Hotové kotlety s kysaným zelím a párky upravíme na míse, ozdobíme čerstvou zelenou petrželkou a podáváme s vařenými brambory.
Autor
Jindřiška