Rýže s oříšky kešu
Suroviny
vepřová krkovice, cibule, meruňkový kompot, máslo, dlouhozrnná rýže, curry, pórek, vývar, banány, kešu oříšky, pepř, sůl
Postup
Vepřové maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na větší kousky. Meruňky dáme okapat na síto, jejich nálev zachytíme a dáme zatím stranou. V kastrolu zahřejeme máslo a maso na něm opečeme. Přidáme hrubě pokrájenou cibuli a dusíme ji, až zesklovatí. K masu pak přidáme rýži a curry a za stálého obracení opečeme. Šťávu z meruněk, kterou jsme uschovali, a vývar doplníme trochou vody a podlijeme maso. Uvedeme do varu a na mírném plameni pod pokličkou dusíme asi 30 minut. Pórek mezitím pečlivě očistíme, omyjeme a nakrájíme na silnější kolečka. Banány oloupeme a nakrájíme na úhledné kostky. Meruňky pokrájíme na menší kousky. Asi deset minut před dokončením přidáme do kastrolu k masu pórek, pokrájené ovoce a oříšky kešu. Osolíme opepříme a podáváme.
Autor
Jindřiška