Uzené maso s ananasem
Suroviny
libové uzené maso, sójová omáčka, konzervované ananasové kroužky, med, tabasco, pomeranč, rybízový džem, tuk, červené víno, pikantní hořčice, čerstvá petrželka, hřebíček, bílý pepř, sůl
Postup
Maso opláchneme, osušíme a prošpikujeme hřebíčkem. Vložíme do pekáče, podlijeme trochou horké vody a v předehřáté troubě pečeme asi hodinu a půl. Pak smícháme dohromady med, sójovou omáčku a tabasco. Asi deset minut před dopečením touto směsí maso důkladně potřeme. Rybízový džem trochu zahřejeme. Smícháme dohromady pomerančovou šťávu, strouhanou pomerančovou kůru, červené víno a hořčici. Vše vmícháme do džemu a ochutíme solí a pepřem. Ananas dáme na sítko okapat. Zahřejeme tuk a kroužky ananasu na něm po obou stranách dozlatova opečeme. Pak pečeni vyjmeme z pekáčku, necháme chvilku odpočinout a nakrájíme ji na plátky. Pečeni ozdobíme čerstvou petrželkou a podáváme na předehřáté míse s kroužky opečeného ananasu. Přeléváme rybízovou omáčkou.
Autor
Jindřiška