Uzené vepřové pečené na divoko
Suroviny
60dkg uzeného masa, menší mrkev, 1/2 celeru, 2 lžíce hladké mouky, 1 lžíce cukru, 2dl vína, 2 lžíce rybízové zavařeniny, 5 zrnek pepře, 4 zrnka nového koření, 1 bobkový list, trochu tymiánu, saturejky, šalvěje, yzopu, sůl, majoránka, sádlo
Postup
Maso dáme do horké vody vařit asi na 10 minut. Předvařené omastíme sádlem, podlijeme, přidáme pokrájenou zeleninu, okořeníme a dáme péci. Na sucho opražíme mouku, rozředíme, povaříme a přidáme k téměř upečenému masu. Hotové maso vyjmeme, omáčku propasírujeme. Cukr upražíme do světlehněda, rozpustíme ve víně a přidáme do omáčky. Vmícháme zavařeninu a pečlivě dochutíme. Podáváme s knedlíkem, nebo těstovinami.
Autor
Jindřiška