Savojské kotlety s jablky
Suroviny
4 vyšší vepřové kotlety, 4 jablka, 4 menší cibule, jádra z 24 oříšků, 1dcl smetany na šlehání, lžička rozinek, kořenící sůl na steaky, zázvor, skořice, olej
Postup
Kotletu nařízneme až ke kosti, vytvoříme v ní kapsu, kterou naplníme vyloupanými ořechovými jádry, rozinkami a plátky kyselých jablek lehce poprášenými skořicí. Kapsu uzavřeme párátkem nebo jehlou. Kotletu obalíme v kořenící soli na steaky, okořeníme zázvorem a prudce opečeme po obou stranách. Zapékací misku vyložíme kolečky cibule a plátky jablek, vložíme kotlety a poklademe je zbylou cibulí a jablky. Pečeme pod alobalem asi 3/4 hodiny, pak alobal odstraníme, přelijeme smetanou a dalších 1/4 hodiny dopékáme. Podáváme s vařenou rýží, kterou jsme orestovali s rozinkami.
Autor
Jindřiška