Doktorova šunka
Suroviny
4 silnější plátky šunky, 2 cibule, 2 lžíce másla, půl lžičky mouky, 0,4l vína, půl stroučku česneku, sůl, pepř, půl lžičky rajčatového protlaku, špetka cukru, lžíce smetany a lžička sekané petrželky
Postup
Plátky šunky po obou stranách opečeme a přidáme jemně nakrájenou cibuli. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, kterou zředíme 0,3 l bílého vína, přidáme utřený česnek, sůl, pepř, rajčatový protlak, cukr a 10 minut povaříme. Nakonec dolijeme podle chuti zbylé víno a zjemníme smetanou. Omáčkou přelijeme plátky šunky a posypeme zelenou petrželkou. Podáváme s pečivem nebo vařenými brambory.
Autor
Jindřiška