Uzené vepřové kotlety z jednoho hrnce
Suroviny
80dkg uzené vepřové kotlety, 2 lžíce másla nebo oleje, 1 cibule, 2-3 stroučky česneku, hlávka zelí, 2 mrkve, půlka celeru, 1 pórek, 2dcl červeného vína, 2dcl vody nebo hovězího vývaru, 4 velké brambory, sůl, pepř, muškátový oříšek
Postup
Maso předem ponoříme na hodinku do vody, zelí, pórek nakrájíme na 2 cm proužky, celer nastrouháme, mrkev nakrájíme na kolečka. Osušené maso opečeme na tuku za občasného obracení. Na polovině tuku, který jsme odlili z masa osmažíme cibulku a utřený česnek, dobře promícháme a zalijeme vínem. Povaříme, přidáme zeleninu a maso, přilijeme vodu a koření a vaříme pod pokličkou aspoň 3/4 hodiny. Přidáme brambory nakrájené na kostičky a vaříme dalších 40 minut. Podáváme jako všechna jídla z jednoho hrnce ve velké míse.
Autor
Jindřiška