Grilované vepřové plátky plněné drůbežími játry
Suroviny
4 větší silnější vepřové řízky, 2 lžíce oleje, 2 lžíce sojové omáčky, sůl, mletý pepř, na ozdobu dílky citronu a rajčat.
nádivka: 150g drůbežích jater, 2 lžíce másla, špetka římského kmínu, 10 žampionů, sůl, mletý pepř, lžíce nasekané petrželky, 2 lžíce strouhanky, vejce
Postup
Připravíme nádivku. Drůbeží játra opečeme na másle se špetkou římského kmínu, při opékání je rozmačkáme vidličkou. Promícháme, připravíme na plátky nakrájené žampiony a ještě 5 minut opékáme. Pak osolíme, opepříme, přidáme petrželku, strouhanku a vejce, zamícháme a necháme ztuhnout. Vepřové řízky naklepeme a nařízneme do nich kapsu. Lehce osolíme a opepříme a volně naplníme nádivkou. Uzavřeme jehlou, potřeme směsí oleje se sójovou omáčkou a pomalu opékáme po obou stranách na roštu asi 20 minut. Přitom je potíráme směsí oleje se sojovou omáčkou. Zdobíme citronem a rajčaty a podáváme s chlebem nebo hranolky.
Autor
Jindřiška