Banánové vepřové maso
Suroviny
500g vepřového z plece, sůl, pepř, 2 lžíce hladké mouky, olej, 1 cibule, 3stroužky česneku, lžička mleté papriky, 1/2 lžičky drceného kmínu, vývar, 1-2 zrale banány, 1/2 lžičky cukru
Postup
Maso nakrájíme na hranolky, osolíme, opepříme, posypeme moukou a na rozpáleném tuku osmahneme. Přendáme do pekáče, přidáme cibuli, prolisovaný česnek, mletou papriku a kmín, podlijeme vývarem a dusíme doměkka. Měkké, dočervena pečené maso vyjmeme, vypečenou stavu slijeme a dáme na teple místo. Banány nakrájíme na kolečka, posypeme cukrem a vhodíme na rozpáleny olej, opékáme, až cukr zkaramelizuje. Banány vmícháme k masu a zalijeme výpečkem.
Autor
Jindřiška