Grilované kotlety na pomerančích
Suroviny
4 vepřové kotlety, sůl, pepř, lžíce sojové omáčky , 2 lžíce medu, 2 pomeranče, 2 lžíce oleje, 2 lžičky jemně pokrájené mladé celerové natě, olej na potření roštu
Postup
Kotlety lehce naklepeme, mírně osolíme, opepříme na okrajích několikrát nařízneme, aby se při pečení nezkroutily. Potřeme je sójovou omáčkou, olejem a posypeme celerovou natí. Maso rozložíme na rozehřátý grilovací rošt potřeným olejem a grilujeme po každé straně 3 minuty. Med, pokrájenou dužinu a šťávu z 1 pomeranče promícháme. Směsí potřeme maso a znovu grilujeme po každé straně ještě 2 minuty. Kotlety před podáváním obložíme tenkými plátky dobře omytého pomeranče.
Autor
Jindřiška