Maďarský bramborový guláš
Suroviny
velká cibule, velká zelená a červená paprika, 80dkg brambor, 13dkg kyselého zelí, 2 lžíce margarínu, lžička sladké papriky, lžička majoránky, pepř, muškát, trochu vinného octa, kysaná smetana, 1/2 svazku petržele
Postup
Oloupanou cibuli a omyté papriky nakrájíme na kostičky, oloupané brambory nakrájíme na velké kostky. Cibuli zpěníme na lžíci margarínu. Přidáme papriku a brambory, krátce podusíme a silně okořeníme paprikou, majoránkou, pepřem a muškátem. Můžeme také přidat kyselé zelí. Zalijeme 1/8 litru vody a přikryté vaříme při mírné teplotě asi 20 minut. Guláš zjemníme zbylým margarínem a octem, případně dochutíme česnekem. Můžeme zahustit zakysanou smetanou. Zdobíme nasekanou petrželkou.
Autor
Jindřiška